Tuinwinkel: info over lavameel, kalk, turfstrooisel en koemest

geplaatst in: Tuintips, Tuinwinkel | 0

Lavameel

Eifelgold Lavameel verbetert de structuur en vruchtbaarheid van tuin en bodem. Lavameel is fijngemalen vulkanisch gesteente. Het is rijk aan silicium en in goed opneembare vorm voor planten Silicium verhoogt de weerstand van het gewas tegen droogte, ziekten en plagen. Tevens is lavameel een goed middel om Heermoes op positieve manier te bestrijden. De eerste bemesting met lavameel kan het best gebeuren in de maanden maart t/m juni, de tweede bemesting van juli t/m september.

Kalk

Culvita kalk reguleert de zuurgraad (pH) van de bodem waardoor verzuring kan worden opgeheven of voorkomen. Kalk verbetert de bodemstuctuur en vult de voorraad magnesium aan. Het zorgt voor optimale werking van de toegediende meststoffen en het maakt voedingsreserves in de bodem beschikbaar. Het product is makkelijk te strooien. De kalk kan ook gebruikt worden op het gazon waarbij het ook nog eens een indirecte werking heeft tegen mos. De eerste bemesting februari /maart, de tweede bemesting september t/m november.

Turfstrooisel

Culvita Turfstrooisel verbetert de structuur van de bodem. Bovendien wordt het humusgehalte verhoogd en de zuurgraad (pH) verlaagd. Water-, lucht- en humushuishouding worden verbeterd.

Koemestkorrels

De eerste bemesting maart t/m mei, de tweede bemesting september tot oktober.