Groot succes!

De actie van het knippen van iedereen zijn taxustoppen is flink aan de gang op volkstuinvereniging De Venhoeve en in de rest van Nederland. Ook ATV Toepad heeft een fantastische bijdrage van ca. 4 volle vuilniszakken overgebracht naar de houten bakken op onze volkstuin. Mooi nieuws is dat inmiddels ook mensen uit de omgeving de inleverbakken op ons complex weten te vinden. Wat ben ik dankbaar voor zoveel enthousiaste mede inzamelaars. Het gaat tot nu toe hartstikke goed met de actie en per dag zien we de bakken voller raken. Ons volkstuin complex heeft veel taxus struiken en ik hoorde ook een aantal leden vertellen dat ze een taxus inmiddels aangeschaft hebben. Mijn dank is zeer groot!

Iedereen die nog gaat snoeien veel succes!. Kijk van te voren nog even naar de instructiefolder die aan de kisten hangt. Het snoeiafval moet schoon aangeleverd worden. Graag opletten dat er geen ander materiaal bij zit. Alvast bedankt!

Mocht er met u afgesproken zijn dat ik kom snoeien dan zal dat de komende weken zijn. Iedereen die mee wil helpen kan zich opgeven bij het bestuur. Alle hulp is welkom! Samen knippen is gezellig en maakt de bakken voller. Hoe meer we inleveren aan taxus materiaal hoe meer we kunnen bereiken om de kanker te verkleinen.

Het mooiste compliment die we afgelopen week kregen was toch wel dat we zo’n mooie actie op de volkstuin hebben waar het zo rustig en fijn vertoeven is. En zo voelt het voor vele inzamelaars ook. Het is fijn om iets te kunnen betekenen voor een ander die er baad bij heeft. Het inzamelen op een volkstuin geeft meer voldoening dan het zorgvuldig afgeknipte taxusafval in te leveren bij de milieuparken. Helpen jullie mee om deze actie nog groter te maken?

dia show 2

Vorig jaar waren er in de 3e week van juli 425 bakken met jonge scheuten van de Taxus opgehaald en dat zijn nu een jaar later 940 bakken in de zelfde week. Als het zo doorgaat zullen we de opbrengst van vorig jaar gaan verdubbelen en die stond toen al op 2600 chemotherapieen. Dat is fantastisch nieuws! 

20160721_115629

20160721_115715 (1)