Volkstuindersvereniging de Venhoeve is een tuinpark van 197 tuinen, bijna elk hof heeft een tuinhuis met bijbehorende voorzieningen. Gelegen naast de wijk Het Lage Land en Kralingse Bos en Plas, een heerlijk, groen recreatiegebied in het oosten van Rotterdam.

Leden van de VTV de Venhoeve zijn gerechtigd een stukje grond, tegen jaarlijkse vergoeding in bruikleen te verkrijgen. Een eventueel aanwezig tuinhuisje wordt, na taxatie, gekocht van de vereniging. De meeste tuinhuisjes zijn voorzien van elektra, water en riolering. Er is vaak ook een gasaansluiting voor een gasfles. De gasflessen zijn te koop bij onze tuinwinkel. Daarnaast zijn er een aantal starterstuinen, een tuin zonder voorzieningen die gebruikt kan worden als moestuin. Bekijk de plattegrond.

Het tuinseizoen loopt van 1 april tot 1 oktober. Afhankelijk van het weer is het water aangesloten op de tuinhuisjes van 15 maart tot 15 november. In het hoogseizoen is het clubgebouw met kantine iedere dag geopend, er worden verschillende activiteiten georganiseerd. In het laagseizoen is het clubgebouw open van vrijdag tot en met zondag.

Heb je vragen of wil je een keer komen kijken? Neem contact op. Het bestuur is aanwezig op kantoor bij het clubgebouw op zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur. Wilt u lid worden of inschrijven voor een huisje, stuur dan een e-mail naar ons secretariaat, secretaris@vtvdevenhoeve.nl hierna volgt een uitnodiging.