Verkoopoverzicht huisjes

Regelmatig zijn er tuinhuisjes te koop. Vaak door leden die al tientallen jaren op 'de tuin' hebben gestaan en het uiteindelijk te zwaar wordt. Of door gewijzigde privé omstandigheden. In zo'n geval wordt het huisje inclusief de grond en vaak inboedel en inventaris aangeboden ter overname. 

Tuin 19

Ter overname aangeboden. Voor meer informatie druk op Info

Tuin 135

Verkocht

Tuin 195

Ter overname aangeboden. Voor meer informatie druk op Info

Waar moet u op letten?

De huisjes zijn op zicht door opgeleide taxateurs op waarde geschat. Op zicht, want zo is bijvoorbeeld het prikken in hout niet toegestaan. Ook de waarde van de planten in de tuin wordt getaxeerd. Dit vormt tezamen een prijs exclusief eventuele kosten voor overname. Koper en verkoper bepalen in onderling overleg uiteindelijk de totale prijs.

De koper heeft aan het begin van het jaar alle kosten voor het jaar reeds voldaan en ontvangt de niet genoten maanden retour. De koper betaalt de resterende maanden tijdens de overdracht. De verbruikskosten zoals water en elektra bwtaalt de verkoper tevens bij overdracht.

De overdracht wordt financieel en administratief begeleid door het bestuur. 

U moet ingeschreven zijn bij de Gemeente Rotterdam, voor u zich kan inschrijven bij onze vereniging. Na inschrijving komt u in aanmerking voor het aankopen van een tuin.