Het is lente, tijd om lekker te tuinieren

De lente komt er aan dus tijd om lekker de mouwen op te stropen in de tuin!

Vind je tuinieren heerlijk om te doen en zou je jouw tuinkennis wat willen verbreden, dan is de cursus De Kunst van het tuinieren misschien interessant voor jouw.

In 7 lessen, start op 25 maart bij Volksuniversiteit Rotterdam, 
leer je van alles over de standplaats van planten, hoe je een bloemborder samenstelt, 
en vooral hoe je het maximale uit jouw eigen tuin kan halen. 
Door middel van inspirerende voorbeelden en praktische informatie kun je gelijk aan de slag!

Op het programma staat bijvoorbeeld een les over verschillende soorten tuinen, 
denk aan natuurlijke tuinen, designtuinen of eetbare tuinen. 
Ook komen verschillende soorten planten en hun wensen aan bod
en hoe je ze het beste kunt combineren in het tuinontwerp.

Bovendien leer je alles over zaaien en stekken en de verschillende seizoenen.
“Ook gaan we kijken welk type tuin past bij jouw wensen, smaak, tijdsbesteding en dergelijke.
Op basis van deze informatie gaan we vervolgens een ontwerp en beplantingsplan maken, 
zodat in de tuin werken een bron van plezier kan worden in plaats van een verplicht nummer
in een druk weekend.”
Inschrijven kan via: https://www.volksuniversiteitrotterdam.nl/search?search=tuinieren

enthousiaste tuinders

We hebben een groep enthousiaste tuinders die al een tijd bezig zijn met het opfleuren en opknappen van ons mooie complex. Van de naamborden en het kippenhok schilderen tot werkzaamheden zoals te zien op de foto’s. Ze laten de definitie van “vereniging” zien door met z’n allen voor een groter doel de handen uit de mouwen te steken.
De Venhoeve mag zich rijk voelen met deze en alle andere vrijwilligers.

Reünie oudere jeugd

Vorig jaar had de oude jeugdcommissie Hannie van Schaijk, Bep de Haas en Nico Rodenburg. het plan gevat om een reünie te organiseren van de oude jeugd (1980-2000). Dit werd toen voorgelegd aan het oude bestuur om toestemming te krijgen voor een zaterdagavond in maart 2019 het clubgebouw te mogen gebruiken. Zei gingen akkoord dus konden er uitnodigingen gestuurd worden. Dat viel niet mee om alle jeugd uit die tijd op te sporen maar veel oude jeugdleden hebben via hun kennissen kring er voor gezorgd dat er veel jeugd aanwezig was, enkele onder begeleiding van hun ouders (grapje) de avond begon spannend wie komt er wel en wie zullen we niet zien. Om 8 uur druppelde de eerste mensen binnen en keken onwennig rond zoekende naar bekende, dat waren er natuurlijk nog niet zo veel.

Daar kwam snel verandering in, als of ze het hadden afgesproken kwamen ze met groepjes binnen en was het vanaf het begin, kijkend naar de diapresentatie van de foto’s (gemaakt door Anita Lubbers) , praten over toen. De gezelligheid zat er goed in, er werd zelfs gevraagd of er muziek aan kon, ze wilde dansen, helaas moesten we het doen met de muziek van uit een tv, de installatie was weg. De muziek installatie in de grote kast kregen we ook niet aan de praat, niemand die wist hoe het werkte

Het weerzien van iedereen was geweldig en we moesten de laatste mensen zachtjes laten merken dat 12 uur echt het matje was. Na veel handenschuddend en knuffels vertrok iedereen en de organisatie kon tevreden zijn. Alles verliep vlekkeloos. (….) Anita en ik (Carel) vonden het een super geslaagde avond. Bedankt allemaal .

Samenvatting najaarsvergadering 2018

Afscheid
Op 1 december werd de najaarsvergadering gehouden. Een bijzondere mogen we wel zeggen.

We namen afscheid van twee bestuursleden die vele jaren hebben gewerkt aan het behoud en de groei van onze mooie vereniging. Onze voorzitter Henk Verschoor heeft het stokje overgedragen aan Jo-Ann van der Molen. Jo-Ann zit nu 1,5 jaar in het bestuur als secretaris en “bewandelde” de paden van de Venhoeve al vanuit de kinderwagen.
Onze penningmeester Ruud Sannes word opgevolgd door Evert Ruiten. Evert is tevens 1,5 jaarbestuurslid en vervulde ook de rol van secretaris. Daarnaast hield en houd hij zich bezig met de verzekeringen, opzet digitale correspondentie en IT infrastructuur. Dit alles naast de vele andere zaken uiteraard die komen kijken bij een positie binnen het bestuur. Ron Arnold liep al ruim een half jaar mee met het bestuur en is nu officieel bestuurslid. Hij zal deze invullen als secretaris.
Het bestuur telt nu drie bestuursleden. Versterking is hard nodig en meer dan welkom. U kunt altijd komen praten als u interesse heeft en mee lopen om te kijken of het iets voor u is.

Donatie ten behoeve van de nieuwe speeltuin
We hebben de leden op de hoogte gesteld van een zeer warmhartige donatie die veel met ons doet. Na het overlijden van Cees Petrus heeft zijn zoon en schoondochter aangegeven zijn huisje te willen doneren aan de vereniging. In overleg met hen is toen besloten om van de opbrengst van het huisje de speeltuin op te knappen. Het huisje is inmiddels verkocht en dus kunnen we beginnen. Het bestuur gaf tijdens de vergadering aan dat zij het zonde vind nu de speeltuin op te bouwen aangezien zij dan ongeveer een half jaar nauwelijks tot niet benut zou worden. Daarom is er besloten om hieraan te beginnen voor de start van het seizoen in 2019. Er volgt dan een feestelijke opening waar u allen samen met de nabestaanden van Cees voor uitgenodigd worden.
Cees stond altijd klaar met een centje voor in de collectebus als de kinderen langs kwamen voor het inzamelen van de lege flessen. Deze inzameling had de laatste keer als doel de speeltuin op te knappen. Het geld wat toen opgehaald is word dan ook opgeteld bij het bedrag van het huisje.
Hierop werd met een luid applaus geregeerd door de aanwezige leden. Ook via deze weg bedanken we de nabestaanden van Cees en uiteraard Cees zelf.

Avond voor alle vrijwilligers
Op 15 december staat de kantine vanaf 16:00 in het teken van de vrijwilligers en de mensen die zich voor het aankomend seizoen aan willen melden als vrijwilliger. Niet iedereen die uitgenodigd had moeten worden, is uitgenodigd. Dit komt door het feit dat normaal gesproken alleen de vrijwilligers die “op de lijst” staan, een uitnodiging krijgen. Voor deze avond maakt het niet uit of je 5 uur of 50 uur werk heb verricht voor de vereniging, je bent welkom. Verspreid het woord dan ook alstublieft richting iedereen die zich ingezet heeft dit jaar of van plan is in het aankomend jaar.
Tijdens deze avond zal het bestuur door middel van een presentatie meer uitleg geven over de commissies en de veranderingen binnen de commissies. Op dit moment hebben we binnen iedere commissie wel mensen nodig maar vooral de taxaties (zowel voor de huisjes als tuin) en kantine, hebben nu prioriteit. De kantine is al een dag extra dicht geweest door onderbezetting helaas.

Onze vereniging kan niet zonder de hulp van haar leden.

Komt u ook? Meld dat dan bij het bestuur of Anita Waardenburg.

Onderhuurovereenkomst met SVIN
De dag vóór de vergadering hebben de toenmalig voorzitter en secretaris (Henk en Jo-Ann) de onderhuurovereenkomst getekend bij SVIN als eerste volkstuin vereniging. Een feestelijk feit wat met applaus werd ontvangen door de aanwezige leden.

Waterbriefjes
De leden wezen het bestuur erop dat het invullen van de waterbriefjes online niet vlekkeloos verloopt. U kunt een waterbriefjes halen in de kantine of bestuurskamer. Ook kunt u een foto maken van de watermeter en deze samen met uw tuinnummer mailen naar penningmeester@vtvdevenhoeve.nl
Excuus voor het ongemak. Er wordt aan een definitieve oplossing via het web gewerkt.

Uiteraard is er meer besproken dan alleen bovenstaande. U zult dan ook een notulen ontvangen waarin alles uitgewerkt staat.

Bijzondere Algemene Ledenvergadering

Bijzondere Algemene Ledenvergadering 6 oktober 2018, 13:00 uur

Geacht tuinlid,

graag verwijzen wij u naar een bijzondere algemene vergadering die plaats zal hebben op zaterdag 6 oktober 2018 om 13:00 in ons clubgebouw. De agenda is bijgesloten.

Deze vergadering is door 20 leden uitgeroepen omdat men vragen stelt over de wijze van bestuur van de vereniging in het algemeen en over de wijze van bestuur van enkele leden in het bijzonder.

Uw bestuur betreurt dat een kleine groep dit bijzonder zware middel heeft gekozen om hun ongenoegen kenbaar te maken.

Uiteraard zullen we u nader informeren.

Met vriendelijke groet,

Bestuur VTV de Venhoeve

Downloaden (PDF, Onbekend)