Gevonden

Al een paar weken ligt er in de kantine een tas met inhoud, deze is gevonden op de parkeerplaats, wie mist deze tas.

Haringparty 2019

Haringparty 2019

Zaterdagmiddag 3-8-2019

het was een gezellige boel vanmiddag, de haringparty ging om half 5 van start en dat werd zwoegen voor de haring dames, heerlijke haringen vers schoongemaakt aan de kar en in de keuken, ze konden het bijna niet bijbenen, er ontstond een flinke rij. maar het wachten werd beloond de haringen waren geweldig.

Er waren veel nieuwe leden aanwezig, wat de sfeer alleen maar verhoogde, er werd gezellig gepraat met iedereen, geen negatieve reacties.

ik geloof wel dat het weer een geslaagd evenement mogen noemen.

Met dank aan alle mensen die deze middag/avond hebben doen slagen.

Badminton 2019

Badminton toernooi

Zaterdagmiddag 27-7-2019

Het was een gezellige badminton middag, het spel werd soms door invloed van de wind iets verstoord maar dat maakte het wel spannend. Er werd veel gelachen en volgens mij had iedereen er zin in, (ik in ieder geval wel) het werd gehouden op het plein voor het clubgebouw het oorspronkelijke speelterrein van de kinderen, en dat lieten ze soms ook wel even merken. de organisatie had een spel bedacht voor de gene die niet mee speelde. Je moest met een tennisracket een shuttle in een vak met cijfers proberen te slaan, dat viel goed tegen, alleen de dames kregen het goed voor elkaar ik had 0 punten, achteraf bleek dat ik gelukkig niet de enige was.  tijdens het toernooi waren ze op de achtergrond druk bezig met het gereed maken van de BBQ en om ca 5 uur konden we aanvallen, moet zeggen dat het perfect smaakte en dat er een behoorlijke rij ontstond, waarschijnlijk veroorzaakt door tuinleden die geen keuze konden maken. maar iedereen heeft genoeg kunnen nemen, Peter (de BBQmeester) heeft het met de hulp van de andere toch maar weer geflikt.

de gezelligheid ging s`avonds nog even door eerst voor de kinderen en daarna voor de oudere (jeugd)

Bij deze bedank ik alle vrijwilligers nogmaals. Het was Top.

 

 

Bericht van Vennie Vos

Lieve vennie vos kids, vanaf woendsdag aanstaande gaat om 10 uur tot 12 uur het jeugdhonk open, voor de kinderen die willen knutselen.. of spelletjes willen spelen..

Dus van 10 u tot 12 u kunnen jullie komen..

Naast de bestuurskamer de laatste deur.. 🌺

De grote keuken

is tot nader bericht gesloten, alleen snacks zijn verkrijgbaar

Verslag ouderenmiddag

Het was weer een heel gezellige ouderenmiddag op de Venhoeve, de mensen genoten onder andere van accordeonmuziek van Jan en van een heerlijk advocaatje met slagroom. natuurlijk werden er diverse hapjes geserveerd.

Beste tuinleden,

SVIN en AVVN zijn vanaf begin dit jaar een feit. De resultaten worden zichtbaar. Defecte beschoeiing wordt vervangen, en er is een goede partij ingeschakeld voor het tuinonderhoud, zoals het maaien en verwijderen van dode bomen.
Het blijkt dat SVIN, als tussenpersoon naar de gemeente, een goede partij is en adequaat aanzet tot verbetering. 

Uiteraard worden wij door leden af en toe aangesproken over zaken die nog de aandacht nodig hebben. Ook het bestuur heeft haar 6 handen ineengeslagen en pakt, soms samen met SVIN, onderstaande zaken aan:

1. De spontaan ontstane takkenplaats naast de nishut wordt een dezer dagen verder opgeruimd door twee leden. Graag dan deze plek niet meer gebruiken als takkenplaats.
2. De officiële maar overvolle takkenplaats (op het complex achterin rechts, dus noord-oost) wordt door van Zuijlen binnenkort eenmaal opgeruimd, daarna nemen wij het over met onze eigen hakselaar. Graag dan alleen deze plaats gebruiken voor uw takken. Begint u wel achterin met vullen van de takkenplaats?
3. Het volleybalveld krijgt schoon zand, de bestrating wordt hersteld en uitgebreid. Het middenpad achter wordt deels van nieuw asfalt voorzien.
4. Beide monumenten (de fontein en het RVS monument) worden ofwel gerestaureerd of geplaatst op hun nieuwe plek. 
5. Het kippenhok wordt verbouwd om plaats te maken voor een gezellig picknick zitje in de schaduw. Leven als God in Frankrijk kan ook op de Venhoeve!
6. Er komen wat afvalbakken langs de oostzijde van het complex.

Ook willen we de fietsenstalling en oud-ijzerplaats gaan aanpakken, maar we zullen beginnen met wat hier boven staat. 

Tractorchauffeur
Om de reguliere en bovenstaande werkzaamheden uit te voeren, zoeken we een derde tractorchauffeur. We zijn heel blij met Ronald en Danny, maar we gunnen hen ook -heel af en toe-  een rustige zaterdagochtend.

Deze werkzaamheden kunnen de komende tijd voor wat overlast zorgen. We zullen dat tot het minimum te beperken. Het zal uiteindelijk leiden tot een nog aangenamer vertoeven op die mooie Venhoeve!

Vriendelijke groet,

Bestuur VTV de Venhoeve 

Een bericht vanuit de tuin- en natuurcommissie.

Beste tuinleden,

Werkzaamheden
– Inmiddels is begonnen met het herstellen van de beschoeiingen. Het liet op zich wachten omdat aanwezige vogelnestjes niet verstoord mogen worden. Let erop dat 50 cm uit de beschoeiing vrij moet zijn van bebouwing of beplanting.
– Tevens is vorige week de beruchte eikenprocessierups verwijderd.
– De nieuwe maai ploeg heeft vorige week het gehele complex grondig aangepakt. Zelfs de straten zijn ontdaan van onkruid. Door de vele regen en daardoor drassige bodem hebben de zware machines soms wat onregelmatig gemaaid.
– Binnenkort wordt een eik verwijderd aan de zijde van het bos, vanwege gevaar voor omvallen.

Snippers
Door al deze werkzaamheden zijn er redelijk wat snippers vrijgekomen. De tuin- en natuurcommissie heeft ervoor gezorgd dat deze nu op het Rozenplein liggen. Deze snippers zijn voor een ieder te pakken en te gebruiken. Uiteraard blijven de snippers voorlopig komen, ook door onze eigen versnipperaars.

Met vriendelijke groet,

Tuin- en natuurcommissie VTV de Venhoeve